Bones and promises, del 2 

“Bones and promises” er et samarbeidsprosjekt med fotografen Johs. Bøe, hvor mekaniske skulpturer av bein og stål kombineres med fotografi.

I 2018 viste vi “Bones and promises” på Galleri Semmingsen. Framover vil vi videreføre det, og gjøre det til en mer overveldende opplevelse i rommet, hvor våre uttrykk nærmer seg og påvirker hverandre. Vi arbeider nå med ideer om interaktiv bevegelse, lyd og projeksjon.

Skulpturene skal opp i størrelse, med knokler fra elg istedet for sau, og med kraftigere, sveiset metallbolt.

Og plutselig kom telefonen fra Hole i Ringerike om at jeg bare kunne komme og hente elgbein! Så da er vi jo i gang. Du kan følge med på hvordan det går videre i bloggen “Hva er det jeg driver med?”IMG_2754.jpg

Det kratter seg til

Kratt er livskraft og natur.

Det gir ly og skjermer

Men kratt er også dyrket mark som er tilvokst og tapt

Krattet hindrer deg i å komme fram

Det tetner til så du mister oversikten

Og hva ser du i krattet i halvmørket?

I 2018 viste jeg arbeider fra prosjektet “Grener” i Ås Kunstforening og Drøbak Kunstforening. Prosjektet gikk ut fra tegninger av forgreninger og nettverk, kropp og vekster, overført til materialer med en CNC-fres.

Prosjektet Kratt fortsetter videre, og har mange aspekter, som

Tegning med andre midler

Hvordan kan vi viderebringe den tegnede strekens følsomhet med en maskin? Kan vi lære en maskin å tegne? Tanken er å ta med det upresise og organiske i en tegnet strek og overføre det med maskinens presisjon til tre, akryl og aluminium.

Fysisk opplevelse

Jeg vil at besøkende skal gå inn i rommet og oppleve noe, gjerne i ambivalensen mellom en skjønnhetsopplevelse og en uro. Fritt i rommet og på veggene skal et organisk, frodig nettverk bre seg utover. Et annet sted i rommet danner de samme forgreningene symmetriske mønstre. Med ett oppstår virvler og kaleidoskopiske effekter.Med våre mønstergjenkjennende hjerner kan vi oppleve en organisk struktur som vakker. Samtidig får symmetri oss til å se ansikter og skikkelser. Med belysning og fargete skygger kan den tredimensjonale virkningen forsterkes, slik at rommet blir utydelig og du får opplevelsen av å gå deg vill i krattet.

Nå holder jeg på å videreutvikle et modulsystem som skal kunne settes sammen til et tett kratt av forgreninger. De kan stå fritt i rommet slik at besøkeren kan gå inn i det, eller de kan monteres mot en vegg med bakbelysning.

I tillegg arbeider jeg med strukturer frest ut i aluminium, som utover å være en del av “Kratt”-installasjonen skal fungere som lydskulptur. Da vil det være greit ha tilgang på en større maskin, slik at arbeidene kan være 120 x 200. Det har de på fellesverkstedet Kroloftet.

Foreløpig er det avtalt utstillinger i Rælingen Kunstforening i januar 2019 og på Skogmuseet i Elverum høsten 2019

IMG_20181010_171113.jpg